Sunday, July 29, 2012

BISKUT ALMOND LONDON



Bahan - bahan

250 gm mentega

1 cawan gula kastor

1 biji telur

1/2 sudu teh esen vanila

3 cawan tepung gandum .........]

1/2 cawan tepung jagung ........]

1/2 cawan tepung naik sendiri...] ayak semua

1 s/k emplex [optional] ]


Badam yang sudah dibakar

Coklat masakan - cairkan cara double boiling.


Cara membuatnya

1. Pukul gula dan mentega hingga kembang.

2. Masukkan telur dan esen vanilla dan kacau/gaul rata.

3. Masukkan semua tepung sedikit demi sedikit dan gaul rata.

4. Ambil sebesar ibu jari dan leperkan.

5. Bubuh badam di tengah - tengah dan buatkan bentuk bujur.

6. Bakar dalam suhu 180 C sehingga masak .

7. Biar sejuk baru celupkan ke dalam coklat cair.

8. Sejukkan dahulu baru disimpan.Selamat Mencuba.

No comments:

Post a Comment