Friday, January 28, 2011

CNY tetap meriah di SJKC Mentakab 1

Hari ni 28 Januari 2011 hujan turun renyai-renyai namun tidak mematahkan semangat murid-muridku untuk ke sekolah.

Hari ini juga merupakan hari terakhir mereka ke sekolah sebelum CNY.Tampak gembira dgn kehadiran CNY.Seawal 7.30 pagi murid-murid menuju ke dewan, perhimpunan khas diadakan buat mereka. Sambutan yang sederhana namun memberikan seribu makna.

Masing2 happy...bukan setakat murid je...
Buat kami tenaga pengajar di sini tetap berasa happy maklumlah dah nak cuti.9 hari cuti...lama juga tu.Macam2 program berlegar di minda masing2....murid2 lagi la happy hingga nak bagi homeworkpun masing2 masam mencuka. Namun, happy2 juga... homework aku bagi juga...Jangan marah ye, bukan apa demi kalian juga..tak boleh lupa buku nanti jadi tak tentu.  
Apalagi.....nyanyilah....
Buat sponser2 buah limau terima kasih yang tak terhingga...meskipun limau nampak kurang tahun ni tapi kami dapat juga 3 kotak sorang...
 
Gembira dapat angpau....
Happy Chinese New Year buat warga SJKC Mentakab 1 dan rakan2 yang beragama Buddha.Semoga happy2 selalu,memandu jangan laju2 agar dapat lagi kita bertemu..


No comments:

Post a Comment