Sunday, January 22, 2012

Ubah Id Facebook Menjadi Milik Sendiri

Sori jgn marah pada tuan empunya....catatan di bawah ni aku copy & paste je tau....

Jenuh mencari cara mengubah id FB menjadi id sendiri kat Google neh.. sebenar mudah jer, dan dari dulu lagi aku memang pelik kalau2 aku masuk dalam profile FB seseorang, id dia jadi macam milik peribadi pulak. Contoh, bila kita klik pada profile kita akan keluar macam ni :

1.) http://www.facebook.com/profile.php?id=100000657849240. betol dak? okeh skang cube tengok pulak kat FB den, dia keluar macam ni :
2.) http://www.facebook.com/rehanis.hanie

So mendalah2 yang bertele-tele tuh takder bile sape2 je yang tengok profile kite, ataupun kite sendiri. Nak buat macam gane? hah nak bagi tau la nih..

Pertama, klik sini >> http://www.facebook.com/username.

Korang akan dibawa pada satu page di mana, pihak FB akan meminta persetujuan untuk create ID di FB mengikut selera peibadi la, tak payah la aku nak tunjuk step2 dia, simple je cara dia dan mesti buleh paham, walaupun interface FB dah len sikit ^_^..

Kedua, klik la pada link korang >> http://www.facebook.com/rehanis.hanie

Dah siap.. mende lapok macam gini aku baru nak buat sekarang, haha!.. tak lawak tapi malu sikit.

Sumber :
http://adf.ly/4ndrn

No comments:

Post a Comment